klokken 12            klokken 14 

De deelverzameling elektrische (schakel-) klokken. Het gaat hier veelal om slinger aangedreven uurwerken (klokken) met allerhande tijdschakelfuncties. Met een deel van de objecten uit deze deelverzameling is een thema tentoonstelling ingericht, met als titel: Op Tijd Schakelen.

Op deze thematentoonstelling wordt de bezoeker zich bewust van het feit dat in ons dagelijks leven heel veel ‘op tijd’ wordt geïnitieerd, geschakeld en geregistreerd. Het hebben van de juiste tijd is daarbij essentieel. Maar ook belangrijk is de verspreiding van de juiste tijd, zodat die op elke plek altijd voorhanden is.
Die verspreiding vindt plaats via zogenaamde tijddistributie netwerken; aanvankelijk draad gebonden, nu veelal draadloos.

Voor deze thema tentoonstelling is een catalogus samen gesteld, die betaat uit 2 delen. In het eerste deel wordt een introductie gegeven op elektrische klokken in het algemeen en tijddistributie netwerken in het bijzonder. In het tweede deel worden de tentoongestelde objecten in de thematentoonstelling met foto’s weergegeven en kort besproken.

Download hier de catalogus Catalogus op tijd schakelen